måndag 28 maj 2012

Sista återbruket, men ingen grand finale..

Så sista återbruksmåndagen (se de andras bidrag här). Blev så klart inte ett dugg klar med lapptäcket, så istället visar jag upp några halsband jag gjorde förra veckan. Inte helt återbruk, för själva tråden till halsbanden är nyinköpta. Knapparna kommer från min sambos mamma, (se här).  Ser inte ut som knappar alls! Jag flätade tråden för att det skulle bli lite mer styrsel.
 Den här utmaningen var precis i min smak, men det har vart lite sisådär med att få till det den här gången.. 


Ska sätta mig och nåla hundra säkerhetsnålar nu, bra tips om man ska kvilta lapptäcken, ger mindre stickskador:)

måndag 21 maj 2012

Måndagsloppat

Jag och sonen tog en loppistur i det fina vädret idag. Den närmsta loppisen är faktiskt inte superbra, den är dyr, men den ligger nära och är öppet alla dagar i veckan. Fick handlat några t-shirts och ett par sandaler som passade perfekt! Blev superglad över just det fyndet, barnskor är svindyra, och så passar dom högst i några månader, vansinnigt irriterande! 
Tröja till storebror!


Återbruksutmaning, påbörjat.

I höstas, innan påslakansutmaningen, började jag på ett lapptäcke att ha som picknickfilt. Påslakanet kom emellan,och sen kändes vädret inte så lockande. Nu när vädret är bättre känns projektet mer lockande,och jag har kommit lite längre på vägen. Det ingår massa återbruk i filten, men den är inte på långa vägar klar. Hoppas den blir klar tills nästa måndag! (Med tanke på att min 1,5 åriga son brutit benet och jag vabbar hela nästa vecka finns goda chanser till färdigt resultat, man får se det från den ljusa sidan:)


söndag 20 maj 2012

Dags för bättre förvaring!

Har funderat länge på en bättre lösning än en riktigt gammla billy bokhylla, som tygförvaring. Det här funkar alldeles uppenbarligen inte längre. Alternativt kan man sluta handla tyger (nää..) eller sy upp en massa (ja!), men man måste ju trots allt göra det första lite mer än det andra så man har något att välja på.
Hur förvarar ni era tyger? Tips mottages tacksamt!






tisdag 15 maj 2012

En till!

En liten vändbar klänning till, strl 6 mån. Nu ska jag göra paus i barnklädestillverkningen och försöka göra klart ett lapptäcke som legat på hyllan alldeles för länge:)




måndag 14 maj 2012

Återbruksutmaning med tröjor

Återbruksmåndag igen! Jag har gjort 2 tröjor till min son av 2 av mina gamla tröjor (som märkligt nog liksom krympt i garderoben). Otroligt snabbt och enkelt, även om sömnaden blev sisådär.. Använde mig av hjälp härifrån, bra sida! 
Här hittar man mer återbruk.



onsdag 9 maj 2012

Fler blommor.

Eftersom jag numera har så många fina knappar passade jag på att göra fler blommor. Den röd/vita är min favorit. Här finns en beskrivning på broscherna, dock på holländska (tror jag..), men bilderna duger för att förstå!


tisdag 8 maj 2012

Miniklänningar!

Som jag berättat innan hittade jag ett par gamla mönster hos min mamma, för ett tag sen. Nu har jag äntligen fått sy några av dem. Fler ligger utklippta, några ligger halvsydda med icke godkänd snedslåsömnad. 
Dessa 2 klänningar är till pyttisar, strl 3 och 6 månader!




Finaste knappen i pärlemor.




måndag 7 maj 2012

Återbruksutmaning!

Förra måndagen missade jag (eller orkade inte riktigt), men denna gången har jag lyckats skrapa ihop en tavla. Gjord av loppisfyndade spelbrickor, köpta för ett bra tag sen och som sen bara legat hemma. Tavelramen var guldig (inte min favoritfärg..) och målades vit. Hade små remsor av rött papper hemma, och använde det som bakgrund. 
Här hittar man mer återbruk från de andra deltagarna!




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...