tisdag 26 mars 2013

jakten på det perfekta koftmönstret!

Hoppas ingen har tröttnat på att läsa om bebiskoftor och bebismössor. För jag har det då inte, och jag tänkte att jag skulle hitta ett nytt bra koftmönster att virka. Hyfsat enkelt, men lite utmanande. Resultatet blev varierande.


 Försök nr 1. Hittad här. Lätt att virka, men det var inte direkt storlek nyfödd.
 (Har ni hittat till Raverly? En sida med massvis av stick- och virkbeskrivningar, olika projekt mm. Superrolig! )

 Försök nr 2. Tyvärr har jag tappat bort varifrån jag hittade mönstret. Spelar egentligen ingen roll, koftan är ful som stryk och den var inte rolig att virka.

 Försök nr 3. Dessa blev söta (öh, kanske lite väl sockersöta, får man ursäkta sig med att man kanske överdoserat amerikanska virksidor?) Mönster hittad här, via Raverly. Rolig att virka och den går ganska snabbt att virka också.
Försök 4. Denna hittad här, via raverly. Rolig att virka, men en aningens svår, tycker jag, (men jag är inte helt bra på att läsa mönster ännu).

Så nä, jag har inte hittat den ultimata koftan ännu. Fortsättning följer. 
Om bara några få dagar slutar mitt köpstopp. Jag kan inte annat än säga tjiho! Loppislängtar nåt enormt. Då ska jag handla handdukar och bebisbodysar och gamla lakan och göra babypaket till erikshjälpen. För  det krävs virkning, loppisletande och att sy lite. Perfekt!
Dom söndriga jenasen och skorna med hål kanske också borde ersättas, men det känns inte alls lika roligt:)

söndag 17 mars 2013

Att bli rörd till tårar!

I fredags fick jag världens finaste paket från redoit-sofia. Jag virkade ett par tofflor till henne (länken kommer till inlägget där hon visar tofflorna som ser mycket bättre ut på hennes kort än något jag tog av dom, och finare än dom var i verkligheten) och i utbyte skickade hon hel hög fina tyger från Tanzania OCH tre garnnystan. Inget dåligt utbyte för min del:) Jag blev så glad att jag började lipa:)



 Helt underbara tyger!

söndag 10 mars 2013

Applikation!

Skrev häromdagen om dom något tråkiga byxorna, som jag inte hade gjort några applikationer på. Såg dessa byxor, och funderade på varför jag inte gjort några applikationer och sen såg jag detta inlägg och härmade efter.

 
Och visst blev det bättre! Mycket gladare:)

torsdag 7 mars 2013

Virkad stjärna

Såg för ett tag sen en liten stjärna i detta inlägg. Blev väldigt sugen på att virka en jag också. Efter många sökningar på nätet hittade jag till slut till detta mönster.

Stjärnan blev lite större än jag tänkt mig, för tjockt garn. Men det blir nog fler. Tänker att man kanske kan stoppa med en sådan i babypaketen, som jag kanske får ihop till så småningom.

Nästan hela min sy/virktid tas upp av att göra babygrejor som skickas iväg. Väldigt märkligt, och jag får ganska många frågor (typ på jobbet) varför jag gör det. Ingen aning, men det känns meningsfullt och man slipper kommentarer från mottagaren! Jag kan bara hoppas och inbilla mig att andra människor blir glada av det, och jag ser ju aldrig att någon slänger det i ett hörn och suckar!

onsdag 6 mars 2013

Variant av bästkoftan!

Tröttheten börjar så långsamt bytas ut mot energi, visst är våren verkligen fantastisk! Man blir liksom förvånad varje år när solen och ljuset kommer tillbaka. Även om sommaren inte är min favoritårstid (tänker på grillos, ungdomsfylla och svettlukt på bussen) ser jag mycket fram emot att slippa vinteroveraller och borttappade vantar!

Har fått för mig att göra några babypaket enligt  denna lista. Involverar både att virka bebiskoftor och att sy bebisfiltar (mina bästa grenar:) Har börjat sy några bebistights och en bebisfilt och virkat ihop lite mer mössor och koftor. Förra veckan skickade jag iväg det jag gjort hitills till slättmissionen. Två gigantiska paket blev det, men jag glömde helt ta kort! Nu när syrummet tömts på mössor och koftor är det dags att börja fylla på igen.

Bästkoftan kanske inte är så bra egentligen (jag har ju ingen bebis att testa på!), men jag har ju verkligen fastnat för att virka dom (därav bäst:)
Häromdagen gjorde jag några varianter, med "shell stitch".  Superenkel variant som gör den lite roligare! (3 stolpar i en maska, hoppa över 3 eller 4 maskor, upprepa raden ut)
Uppe vid halslinningen och lite längre ner

och allra längst ner på koftan.

Och några fler mössor.
Grundmönster på koftan finns HÄR. Mössa med shell stitch HÄR. Den gula och rosa mössan är varianter av den andra mössan med african flower i mitten.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...